Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен призова Европа да инвестира във военната индустрия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейският съюз (EС) би трябвало да дава дотации на военната промишленост и да предизвиква консолидацията на европейските страни в тази сфера.  " Светът става все по-жесток ", тъй че " би трябвало да харчим повече, да харчим по-добре, да харчим като европейци ", сподели фон дер Лайен в изявление за  в. Financial Times.

Според нея европейският защитителен пазар е " доста фрагментиран ". За да се преодолее това, страните от Европейски Съюз би трябвало да са подготвени да влагат повече в защитата.

Урсула фон дер Лайен означи, че Европейската комисия приготвя план в поддръжка на европейската отбранителна промишленост, а измежду образците за него са проектите за увеличение на покупките на ваксини по време на пандемията COVID-19 и взаимните покупки на газ. Сред точките в проекта са увеличение на разноските от бюджета на Европейски Съюз за взаимни военни покупки, както и издаване на гаранции на фирмите от този бранш за закупуване на избран брой оръжия и други Планът би трябвало да бъде утвърден от държавите-членки на Европейски Съюз, което може да се окаже мъчно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР